В последно време и звезден прах да ми се случи да видя пак ще ми заприлича на заразен плъх!
Всяка година започва с ненормално темпо. Поне последните три са така.. при мен! С всички тия промени в осигурителното и данъчно законодателство всяка година! бррррррррррр… Дори да задам елементарния въпрос какъв е смисъла от промени в нещо, което така или иначе води до един и същ резултат няма да намеря отговор… Просто защото и резултатът е съмнителен до безбожие! Защо господата законотворци решиха преди Местните избори да сменят процента на осигурителната тежест за ДОО е ясно. ОК – намаляват вноските, правят си някакви сметчици за… абе и аз незнам вече за какво! Дали някой би отишъл да гласува изобщо; и дали би гласувал за предложилите това решение май няма особена връзка! Ама защо през годината, бе Аланкоолу!?!? Така – сега в началото на Новата няма да сменяме процента – ще сменяме съотношението!!!
Вот тебя здрасти!!! Ами плоския данък и компенсирането на ниските заплати? И всевъзможните призиви от камари и сдружения на работодателите! Хайде да си говорим честно – ако един работодател те е осигурявал на минималния осигурителен праг, а на ръка ти е давал разликата – няма да го промени сега, нали? А онзи, който си осигурява работниците си на реално взетото няма нужда да ги компенсира. Начин да се вдигнат заплатите в бюджетната сфера? – глупости от 1001 нощ!!!
И вездесъщите болнични!!!
В началото на миналатта година луди ни направиха с тях – сега дочух господинът Христоскова да прави неприлични предложения по телевизията да се били връщали болничните пак при работодателите!!! А какво стана с Австралийската система, дето само трябваше да зачислят по едно кенгуру на счетоводител, че да ходи по инстанциите, пък ако случайно го освободи за малко да го дава срещу определен наем на болните работници, че да търчи по лекари, банки и НОИ!?!?
И отново промени в Декларация 1 за НОИ!
А сега де!? Бюджетните организации нямало да имат Минимален осигурителен доход!!! Ами тогава за какво сте приели недоносчето Закон за бюджета на ДОО? А? Там нали си има прагове за дейности като „Общофункционално управление на държавата на централно и местно равнище”? Ако и това не е бюджетна сфера – здраве му кажи!!! Пък да не споменаваме за различните цифрови кодове на НОИ и Статистиката, касаещи едно и също нещо – така наречения НКИД!
Ей!!! Не ме разбирайте погрешно – не споря само за спорта или да си излея отровичката, защото съм побесняла. Някой някъде няма връзка първо с главния си мозък, после с централизираната си ситема за събиране на информация, а накрая и с реалния свят изобщо!
Ами да отида да го вържа – за предпочитане в тапицирана стаичка за кандидат-наполеони с по-длъжки ръкавчета на ризката му!