Незнам дали ще излезе нещо от този постинг, но сядам да го пиша… Имам няколко неща предвид и в главата ми са свързани – само дано да успея да ги предам в правилен вид.
Първо – вчера като си ходих по улиците и погледа ми беше привлечен от плакат, рекламиращ явно някаква църквичка. Незнам дали правилно се изразявам, защото не става въпрос за сграда, а за отделно християнско течение, от онези, които те уверяват с пълно гърло, че точно тяхното е най-правилното и не дай си Боже не отидеш при тях, а ходиш в друга църква ще гориш в Ада за вечни времена. Та в този плакат обещаваха изцеление от рак, счупени крайници, СПИН и болка въобще!!! Щял да идва някакъв си пастор от щатите и с молитви и вяра да излекува хората!!!
За мен това си е чиста проба подигравка със страданието и дори с вярата на хората! От известно време с приятели коментираме различните деноминации (както те им казват, аз не откривам къкъвто и да било смисъл в тази думичка) в протестантската църква. Това явно ще да е нещо някакво такова! И всяка една такава деноминация дърпа чергата към себе си, разграничавайки се от останалите по такива абсурдни неща, като например използването на ударни инструменти при музикалните изпълнения по време на служба!!!
Е, тези от плаката направо прекалиха! Що не вземат да се делят на принципа на медицинските клиники: Църква за Уши, нос и гърло, Травматология… Предполагам, че за места в психодиспансера към въпросната църква ще ти трябва специално направление заради големия наплив!!! А кой ще раздава направленията??? Джи пи-то отгоре ли?

Advertisements